• Styrkelse af biodiversiteten i Gladsaxe og Herlev

    Grantoftegaards gallowaykøer indtager to folde i Gladsaxe og Herlev kommune for at lave naturgenopretning og styrkelse af biodiversiteten. På fredag den 27. oktober sætter vi fire Gallowaykøer ud i Gladsaxe-Herlev, så de kan lave naturnær græsning. Borgmestrene fra både Gladsaxe og Herlev deltager i modtagelsen af de fire søde og robuste Gallowaykøer. Naturnær græsning er udsætning af store planteædere, som fx hest og kvæg, der går ude hele året i en varieret og stor fold uden tilskudsfodring og er helt essentielt for naturgenopretningen. Du kan læse mere om projektet på Gladsaxe Kommunes hjemmeside og Herlev Kommunes hjemmeside.

  • Kom til Høstmarked 2023

    Kom til Høstmarked 2023

    Sæt kæmpe kryds i kalenderen, når Grantoftegaard, Ballerup Museum m.fl. fylder Pederstrup med sjove aktiviteter, musik og stadesalg til årets Høstmarked, Lørdag den 2. september kl. 10.00 - 17.00. Igen i år vil der være aktiviteter for både børn og voksne. På gårdspladsen vil der være livemusik og madbod. Vores længe bliver indtaget af boder med kunsthåndværk og alskens økolækkerier. Der vil være snobrød og guitar i baghaven. Stadesalget vil bugne af friske øko-grøntsager og børnene vil kunne få en tur på pony. Og i Fårestalden vil der være workshops, hyrdehundeopvisning og ikke mindst fåreklipning og røverhistorier. Har du lyst til at være frivillig på dagen, så skriv til os på grantoftegaard@grantoftegaard.dk Vi kan altid bruge en ekstra hånd, uanset om det kun er få timer, du kan tilbyde Du kan også følge med på Facebook  

    Læs mere
  • Fra Grantoftegaard til Hotel- og Restaurantskolen

    Fra Grantoftegaard til Hotel- og Restaurantskolen

    Rikke startede praktik i Grantoftegaards køkken i sommeren 2021. Her var hun med til den daglige produktion af mad til Grantoftegaard, samt forplejning til de gæster, der lejer gårdens mødelokaler. "Det er helt underligt nu at tænke på, hvor skidt jeg havde det, da jeg startede. Det føles så langt væk. Jeg vidste ikke, hvad jeg ville med mit liv og var ret fortvivlet. Forløbet på Grantoftegaard har lært mig så meget. F.eks. hvor meget kærlighed, der skal til for, at man kan få det godt igen. Og det har jeg fået her. Det er et fantastisk sted, der virkelig får en til at tro på sig selv" – fortæller Rikke. Efter en tid med vores kok, Georgios, og de andre deltagere i køkkenet, kom Rikke i praktik hos en af Grantoftegaards eksterne virksomhedspartnere. De så også Rikkes lysende potentiale, og tilbød hende et job. Men Rikkes ambitioner stoppede ikke her. Hendes glæde for køkkenfaget har nu ført til, at hun nu er kommet ind på Hotel- og Restaurantskolen. Vi er så glade for, at hun i denne uge har valgt at tage sin korte uddannelsespraktik hos os og selvfølgelig mest af alt, at Rikke er kommet godt videre. Tillykke!

    Læs mere
  • Læmmesæson 2023

    Læmmesæson 2023

    Åben Stald: Hils på de nyfødte lam D. 17. - 27. aprilHverdage: kl. 9-14Weekender: kl. 9-12 Årets læmmesæson er på trapperne og Grantoftegaard giver alle mulighed for at komme tæt på de små nyfødte lam og måske overvære en læmning, når vi holder åbent i alle staldene. Det er ikke en enkelt læmmedag som før i tiden, men i stedet en læmmeperiode, hvor vi forventer, at størstedelen af fårene læmmer. I april står vores 45 drægtige får til at læmme 79 små uldtotter. Kostalden er også åben, hvor de små nyfødte kalve vokser sig store af mælk fra deres mor, nok til at også de kan komme på græs ligesom lammene. HestevognenOnsdag d. 19. kl. 10-12Fredag d. 21. kl. 10-12Onsdag d. 26. kl. 10-12Fredag d. 28. kl. 10-12

    Læs mere
  • Ny direktør hos Fonden Grantoftegaard

    Ny direktør hos Fonden Grantoftegaard

    Den socialøkonomiske virksomhed Grantoftegaard skal fremover ledes af en stærk, social profil Den 1. februar tiltræder Maria Pagels som direktør i Fonden. Hun afløser dermed Tanja Höper, som i godt 5 år har stået i spidsen for Grantoftegaard og ledt Fonden trygt gennem både Corona-krisen og en komplet omstrukturering af driften. Fondens nye direktør, der har solid erfaring med både socialøkonomi og sårbare mennesker, udtaler: – Jeg glæder mig til, sammen med Grantoftegaards mange dedikerede medarbejdere og samarbejdspartnere, at videreudvikle og være en del af det unikke fællesskab, Grantoftegaard er for sårbare mennesker og de mange besøgende på den smukke gård. Grantoftegård skaber – gennem sit økologiske landbrug – trygge og udviklende rammer for sårbare borgere, som oplever at være del af et fællesskab, får øget livskvalitet og tilegner sig nye kompetencer, så de bliver klar til job eller uddannelse. Det generelle øgede fokus på både klima og mental trivsel tydeliggør behovet for effektfulde indsatser på begge områder og Fondens bestyrelsesformand John Westhausen udtaler: – Det er for mig helt tydeligt, at der er behov for et endnu større fokus på at skabe meningsfulde jobs til alle – også dem på kanten af samfundet. Derfor er vi også utrolig glade for vores meget brede samarbejde indenfor både klimadagsordenen og beskæftigelsesindsatsen med Ballerup Kommune. Og vi har faktisk også efterhånden brede og solide samarbejder med alle de omkringliggende kommuner. Det vil vi have endnu mere fokus på i de kommende år. Grantoftegaard skaber hvert år en meningsfuld hverdag for omkring 80-100 personer, hvoraf rigtig mange kommer godt videre i uddannelse eller beskæftigelse. For yderligere information:Bestyrelsesformand John Westhausen, grantoftegaard@grantoftegaard.dk Fakta om Grantoftegaard:Grantoftegaard er en socialøkonomisk virksomhed, hvor det praktiske arbejde i naturen og pasning af dyr, bruges målrettet til udvikling af arbejdsevne for udsatte borgere. I tæt samarbejde med kommuner og andre aktører tilrettelægger Grantoftegaard individuelle forløb, hvor borgeren får arbejdsopgaver i landbrug eller køkken og indgår i sociale fællesskaber. Det er med til at skabe en personlig udvikling og en meningsfuld hverdag. Samtidig får borgeren nye faglige kvalifikationer og hjælp til at tage de vigtige skridt på vej mod job og uddannelse. Fakta om Maria Pagels: Maria Pagels har arbejdet med socialøkonomi de sidste 8 år, først på Grennessminde i Taastrup og senest i Settlementet på Vesterbro, samt i Siu-Tsiu i Grønland, der støtter unge med særlige behov til et liv med uddannelse, job og kolleger.

    Læs mere
  • En økologisk 'Jord til bord' juleoplevelse

    En økologisk 'Jord til bord' juleoplevelse

    I de fire adventsweekender har vi traditionen tro kræset om at skabe en vidunderlig juleoplevelse på gården og i år har vi arrangeret en særlig 'Jord til bord' pop-up i samarbejde med kokkene Peter og Rasmus.  Som noget nyt, inviterer vi til fællesspisning i december de 3 fredage op til julaften. Peter og Rasmus har udviklet en udsøgt smagsoplevelse i form af en vegetarisk vintermenu bestående af 3-retter, lavet af sæsonale og lokale råvare fra Grantoftegård, og andre lokale regerative producenter. De passionerede kokke slår dørene op til pop-up restauranten der kræser om kvalitet og samler os omkring et smagsfuldt og nærende måltid skabt med omtanke for naturen, biodiversiteten og nysgerrigeheden på hvordan vi kan bebo verdenen på en bæredygtig måde. Middagen vil blive serveret i skæret af levende lys og bestå af en 3-retters vegetarisk vintermenu lavet af årstidens økologiske grøntsager. Det vil være muligt at købe særligt udvalgt naturvin og kombucha. Da der er begrænset plads og for at undgå madspild, skal der bookes bord på forhånd igennem vores øko-butik. Fra fredag til søndag vil du kunne nyde en lækker frokost, æbleskiver, gløgg og varm kakao mm. i vores hyggelige stue. Alle adventsweekender Fredag, lørdag og søndag: 10 - 17 Fællesspisning Fredag d. 2 december kl. 18.30 Fredag d. 9 december kl. 18.30 Fredag d. 16 december kl. 18.30 Book her

    Læs mere
  • Økologisk julemarked på Grantoftegaard

    Økologisk julemarked på Grantoftegaard

    Mens dagene bliver stadig kortere, spreder lyset og hyggen sig på gården og vi er i fuld sving med årets juleforberedelser.Vi glæder os utroligt meget til at slå stalddørene op til vores julemarked som vil finde sted alle 4 adventsweekender og vil kræse omkring økologisk mad, natur, håndværk og fællesskab.   Økologiske grøntsager, hestevognstur og besøg dyrene i staldene Hestevognen vil suse igennem det smukke vinterlandskab i Pederstrup og som altid kan du handle årstidens lækre økologiske grøntsager i stadevognen. Glem ikke at hilse på alle dyrene i stalden og hvem ved… Måske du får et glimt af nissen.. Gløg, varm kakao og en lækker frokost hos gårdcaféen Vi inviterer til advent på gårdcaféen alle weekenderne op jul . Du vil kunne dufte den varme gløg igennem lugen og nyde en økologisk frokost i vores varme stue. Økologiske juletræ og pop-up gårdbutik med bæredygtige julegaver På gårdspladsen kommer de smukkeste økologiske juletræer til at stå klar til at komme hjem og pryde stuerne i det ganske land. Igen i år er vi så heldige at @MindMoverDk , der hjælper unge mennesker i aktivering, står for juletræssalget. Når du køber et “Alletiders Juletræ”, giver du samtidig en skilling til tre stærke formål: @verdensskove @danskehospitalsklovne og @moedrehjaelpen.dk.Som noget nyt vil vi have en pop-up gårdbutik som vil bugne af julegavemuligheder med særligt udvalgte kvalitetsprodukter der er produceret med omtanke for miljøet. Workshops, julesture og happenings Hver lørdag og søndag kan man enten deltage i bæredygtige workshops eller opleve en speciel happening hvor vi sammen, voksne og børn, gamle og nye venner, samles omkring håndværket og fordybelse.Alle dage vil der være mulighed for at lave papirklip og juledekorationer af naturelige materialer. Besøgsinformationer Åbent 10-17 alle adventsweekender fredag, lørdag og søndag: Juletræsalg, gårdbutik, julestue, gårdcafé og besøg dyrene i stalden. Lørdag: Workshop 11-16 + hestevogn Søndag: Happening 13.00 + hestevogn

    Læs mere
  • Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch

    Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch

     I sidste uge havde Grantoftegaard besøg af Ernst Götsch som er igang med at hjælpe Josipa Bicanic med at etablere Grantoftegaards nye skovlandbrug.I den forbindelse inviterede vi interessede indenfor og det var en fornøjelse at se vores gamle svalestald lyse op af liv. Eventet var komplet udsolgt og folk var kommet fra nær og fjern for at høre Ernst Götsch foredrag "Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug."Verdens landbrug står overfor enorme udfordringer, men der er genopbyggende dyrkningsmetoder der både kan producere mad, binde kulstof i jorden og samarbejde med naturen.Ernst forklarede om hans liv af studier og hvordan vi kan bruge naturlige økologiske processer til at genskabe skovens økosystem som model til fremtidens landbrug hvor biodiversiteten kan trives. Du kan se hele foredraget her: (Link kommer snart) Anden film: Olhos D’agua Farm - Ernst Götsch

    Læs mere
  • TALK | Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch