• En økologisk 'Jord til bord' juleoplevelse

    I de fire adventsweekender har vi traditionen tro kræset om at skabe en vidunderlig juleoplevelse på gården og i år har vi arrangeret en særlig 'Jord til bord' pop-up i samarbejde med kokkene Peter og Rasmus.  Som noget nyt, inviterer vi til fællesspisning i december de 3 fredage op til julaften. Peter og Rasmus har udviklet en udsøgt smagsoplevelse i form af en vegetarisk vintermenu bestående af 3-retter, lavet af sæsonale og lokale råvare fra Grantoftegård, og andre lokale regerative producenter. De passionerede kokke slår dørene op til pop-up restauranten der kræser om kvalitet og samler os omkring et smagsfuldt og nærende måltid skabt med omtanke for naturen, biodiversiteten og nysgerrigeheden på hvordan vi kan bebo verdenen på en bæredygtig måde. Middagen vil blive serveret i skæret af levende lys og bestå af en 3-retters vegetarisk vintermenu lavet af årstidens økologiske grøntsager. Det vil være muligt at købe særligt udvalgt naturvin og kombucha. Da der er begrænset plads og for at undgå madspild, skal der bookes bord på forhånd igennem vores øko-butik. Fra fredag til søndag vil du kunne nyde en lækker frokost, æbleskiver, gløgg og varm kakao mm. i vores hyggelige stue.     Åbningstider i gårdkøkkenet   Alle adventsweekender Fredag, lørdag og søndag: 10 - 17 Fællesspisning Fredag d. 2 december kl. 18.30 Fredag d. 9 december kl. 18.30 Fredag d. 16 december kl. 18.30 Book her  

  • Fonden Grantoftegaard søger ny direktør

    Fonden Grantoftegaard søger ny direktør

    Læs mere
  • Økologisk julemarked på Grantoftegaard alle adventsweekenderne

    Økologisk julemarked på Grantoftegaard alle adventsweekenderne

    Mens dagene bliver stadig kortere, spreder lyset og hyggen sig på gården og vi er i fuld sving med årets juleforberedelser.   Vi glæder os utroligt meget til at slå stalddørene op til vores julemarked som vil finde sted alle 4 adventsweekender og vil kræse omkring økologisk mad, natur, håndværk og fællesskab.   Ø𝐤𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐬𝐤𝐞 𝐠𝐫ø𝐧𝐭𝐬𝐚𝐠𝐞𝐫, 𝐡𝐞𝐬𝐭𝐞𝐯𝐨𝐠𝐧𝐬𝐭𝐮𝐫 𝐨𝐠 𝐛𝐞𝐬ø𝐠 𝐝𝐲𝐫𝐞𝐧𝐞 𝐢 𝐬𝐭𝐚𝐥𝐝𝐞𝐧𝐞Hestevognen vil suse igennem det smukke vinterlandskab i Pederstrup og som altid kan du handle årstidens lækre økologiske grøntsager i stadevognen. Glem ikke at hilse på alle dyrene i stalden og hvem ved… Måske du får et glimt af nissen..   𝐆𝐥ø𝐠, 𝐯𝐚𝐫𝐦 𝐤𝐚𝐤𝐚𝐨 𝐨𝐠 𝐞𝐧 𝐥æ𝐤𝐤𝐞𝐫 𝐟𝐫𝐨𝐤𝐨𝐬𝐭 𝐡𝐨𝐬 𝐠𝐚̊𝐫𝐝𝐜𝐚𝐟𝐞́𝐞𝐧Vi inviterer til advent på gårdcaféen alle weekenderne op jul . Du vil kunne dufte den varme gløg igennem lugen og nyde en økologisk frokost i vores varme stue.   Ø𝐤𝐨𝐥𝐨𝐠𝐢𝐬𝐤𝐞 𝐣𝐮𝐥𝐞𝐭𝐫æ 𝐨𝐠 𝐩𝐨𝐩-𝐮𝐩 𝐠𝐚̊𝐫𝐝𝐛𝐮𝐭𝐢𝐤 𝐦𝐞𝐝 𝐛æ𝐫𝐞𝐝𝐲𝐠𝐭𝐢𝐠𝐞 𝐣𝐮𝐥𝐞𝐠𝐚𝐯𝐞𝐫På gårdspladsen kommer de smukkeste økologiske juletræer til at stå klar til at komme hjem og pryde stuerne i det ganske land. Igen i år er vi så heldige at @MindMoverDk , der hjælper unge mennesker i aktivering, står for juletræssalget. Når du køber et “Alletiders Juletræ”, giver du samtidig en skilling til tre stærke formål: @verdensskove @danskehospitalsklovne og @moedrehjaelpen.dk.Som noget nyt vil vi have en pop-up gårdbutik som vil bugne af julegavemuligheder med særligt udvalgte kvalitetsprodukter der er produceret med omtanke for miljøet.   𝐖𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐨𝐩𝐬, 𝐣𝐮𝐥𝐞𝐬𝐭𝐮𝐞 𝐨𝐠 𝐡𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧𝐢𝐧𝐠𝐬Hver lørdag og søndag kan man enten deltage i bæredygtige workshops eller opleve en speciel happening hvor vi sammen, voksne og børn, gamle og nye venner, samles omkring håndværket og fordybelse.Alle dage vil der være mulighed for at lave papirklip og juledekorationer af naturelige materialer.   𝐁𝐞𝐬ø𝐠𝐬𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐫   Åbent 10-17 alle adventsweekender fredag, lørdag og søndag: Juletræsalg, gårdbutik, julestue, gårdcafé og besøg dyrene i stalden. Lørdag: Workshop 11-16 + hestevogn Søndag: Happening 13.00 + hestevogn

    Læs mere
  • Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch

    Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch

     I sidste uge havde Grantoftegaard besøg af Ernst Götsch som er igang med at hjælpe Josipa Bicanic med at etablere Grantoftegaards nye skovlandbrug.I den forbindelse inviterede vi interessede indenfor og det var en fornøjelse at se vores gamle svalestald lyse op af liv. Eventet var komplet udsolgt og folk var kommet fra nær og fjern for at høre Ernst Götsch foredrag "Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug."Verdens landbrug står overfor enorme udfordringer, men der er genopbyggende dyrkningsmetoder der både kan producere mad, binde kulstof i jorden og samarbejde med naturen.Ernst forklarede om hans liv af studier og hvordan vi kan bruge naturlige økologiske processer til at genskabe skovens økosystem som model til fremtidens landbrug hvor biodiversiteten kan trives. Du kan se hele foredraget her: (Link kommer snart) Anden film: Olhos D’agua Farm - Ernst Götsch

    Læs mere
  • TALK | Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch

    TALK | Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch

     Grantoftegaard inviterer til en spændende samtale omkring fremtidens madproduktion. Biodiversiteten er i frit fald og verdens landbrug står overfor enorme udfordringer, men der er genopbyggende dyrkningsmetoder der både kan producere mad, binde kulstof i jorden og samarbejde med naturen. Ernst Götsch (f. 1948) har udviklet et system ved navn syntropisk landbrug. Han har observeret skovens naturlige tilblivelse og ladet sig inspirere til en madproduktion som ikke modarbejder det oprindelige økosystem. Vores landskab kendes i dag som det "åbne land" - kom med til et foredrag der undersøger en fremtid der har rødder i fortiden. Danmark er oprindelig et skovland, så for at dyrke mad produceret i balance med naturen, viser undersøgelser at vi skal væk fra et landskab domineret af endeløse monokulturmarker. Sammen med Ernst Götsch, Josipa Bicanic og Grantoftegaard undersøger vi hvordan vi kan bruge naturlige økologiske processer til at genskabe skovens økosystem som model til fremtidens landbrug hvor biodiversiteten kan trives.   Ernst Götsch Ernst blev født i 1948 i Schweiz. Han arbejdede som forsker i plantegenetik når han fik følgende tanke: Hvorfor prøver vi at tilpasse planter og ændre deres genetik, så de kan trives i et miljø, som ikke er favorabel for dem? Hvorfor skaber vi ikke betingelser, så planterne, som er evoleret over millioner af år, kan trives? Han vendte det hele på hovedet og begyndte at fokusere på at skabe det rigtige miljø for planternes trivsel. Hans metode er i bund og grund at efterligne naturen, hvor han imiterer den naturlige proces for plantesuccession.I dag bor han på gården Fazenda Olhos D’Água omkredset af 480 ha regnskov, størstedelen har han selv regenereret. I dag producerer hans skovøkosystem forskellige frugter, tømmer, og eftertragt kakao af høj kvalitet. Han kalder sin metode for syntropisk landbrug, hvor syntropi, i modsætning af entropi, referer til naturens naturlige stræben mod kompleksitet og biodiversitet. I de sidste år har Ernst afholdt kurser i hele verden og inspireret mange til at dyrke efter hans syntropiske principper. Derudover holder han oplæg og tager konsulentopgaver. Det hvad er mest spændende med Ernst’s system er, at han viser, hvordan mennesker kan være positive og nødvendige medskabere af funktionelle skovøkosystemer. Skovøkosystemer som producerer store mængder af mad og andre produkter til mennesker, mens de regenererer jorden, omdanner CO2 til mad for mennesker og mikrober, og fremmer biodiversiteten. Praktisk information • Husk at book din billet her • Tid: 12. oktober 2022 kl. 15:30 – 18:00 • Sted: Svalehallen, Grantoftegaard. Pederstrupvej 69, Ballerup. • Vi sørger for let forplejning. Eventet finder sted i en uopvarmet bygning, så sørg for at klæde dig godt på. • OBS: Eventet forgår på engelsk.

    Læs mere
  • Økologisk høstfestival

    Økologisk høstfestival

     Hop i kornet, sig hej til dyrene, dans til sød musik og deltag i utallige aktiviteter som inviterer ud i vores smukke natur og tættere på landbrugslandskabet.   Den første lørdag i september, er det en fast tradition, at vi på Grantoftegaard fejrer årets høst. Vi har omsider fornøjelsen af at løfte sløret for et program der er sammenstrikket af et væld af boder, madoplevelser, lege og aktiviter der kræser omkring økologi, natur, fællesskab og bæredygtighed.   I år har vi en ambition om at stille skarpt på vores fælles spisekammer og fremtidens bæredygtige landbrug og har sammensat en talk-scene og et workshop-program som har et kritisk og ungt indspark. Fremtidens bæredygtige landbrug vil blive båret af nye generationer og derfor er det vigtigt at inkluderer de unge i samtalen om, hvordan vi kan omlægge og dyrke vores marker for at beskytte mennesker, dyr og natur og skabe en kollektiv refleksion af hvordan vi bebor verdenen og hvordan vi kan aktivere en revolution af vores fælles landbrug. Kom forbi til en dag med landlig harmoni i den smukke landsby Pederstrup hvor man kan se, røre, lugte og smage på økologien. Der vil være oplevelser for både store og små og det bliver en eventyrlig dag hvor der er tænkt på alle. Så sæt et stort kryds i kalenderen og læg vejen forbi Grantoftegaard d. 3 september hvor vi glæder os til at byde jer velkommen kl. 10 – 17.   𝐆𝐀̊𝐑𝐃𝐒𝐏𝐋𝐀𝐃𝐒𝐄𝐍 • 𝟏𝟎.𝟎𝟎 – 𝟏𝟕.𝟎𝟎 •• Marked med delikatesser, håndværk og specialprodukter• Økologisk mad og drikke• Kaffe og kage   𝐓𝐀𝐋𝐊𝐒𝐂𝐄𝐍𝐄 𝐑𝐞𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐢𝐨𝐧𝐞𝐧 𝐚𝐟 𝐥𝐚𝐧𝐝𝐛𝐫𝐮𝐠𝐞𝐭 • 11.30 – 12.15 • 𝐄𝐧 𝐧𝐲 𝐟𝐫𝐞𝐦𝐭𝐢𝐝𝐬𝐟𝐨𝐫𝐭æ𝐥𝐥𝐢𝐧𝐠 en samtale m. landskabsarkitekten Julie Lecuelle og kunstneren Carl Plum • 12.30 – 13.15 • 𝐅𝐨𝐫𝐛𝐢𝐧𝐝𝐞𝐥𝐬𝐞𝐧 𝐭𝐢𝐥 𝐥𝐚𝐧𝐝𝐛𝐫𝐮𝐠𝐞𝐭 en samtale m. Lærke Lyhne, alkymist uddannet økologisk landkvinde fra Kalø og Aja Kjerrumgaard og Ellen Obdrup, elever på den Regenerative Jordbrugsskole • 14.00 – 14.45 • 𝐄𝐭 𝐚𝐧𝐝𝐞𝐭 𝐦𝐚𝐝𝐬𝐲𝐬𝐭𝐞𝐦 en samtale m. Niels Plum, geograf og Maria Kamilla Larsen, kurator og cand. mag i kunsthistorie • 15.00 – 15.45 • 𝐇𝐯𝐨𝐫𝐝𝐚𝐧 𝐬𝐤𝐚𝐛𝐞𝐫 𝐯𝐢 𝐟𝐨𝐫𝐚𝐧𝐝𝐫𝐢𝐧𝐠? En samtale m. Brenda Roslyng fra The Collective Against Environmental Racism og Klara Sørensen fra Den Grønne Studenterbevægelse   𝐋𝐈𝐕𝐄 𝐌𝐔𝐒𝐈𝐊• 10.00 • TBA• 13.15 • Spektrum v/Center for Autisme• 15.45 • Elias Bender Rønnenfelt• 16.30 • TBA   𝐒𝐓𝐀𝐃𝐄𝐕𝐎𝐆𝐍𝐄𝐍 𝐎𝐆 𝐆𝐄𝐃𝐄𝐅𝐎𝐋𝐃𝐄𝐍 • 𝟏𝟎.𝟎𝟎 – 𝟏𝟕.𝟎𝟎 •• Grantoftegaard’s salg af øko bland-selv grøntsager• Køb ind i gårdcaféen: @Kokken og Kunstneren• Besøg dyrene i folden• Ponyridning• Kom tæt på landbrugsmaskinerne• Lege som i gamle dage• Mød os fra gården og hør om Social Farming• Bi-skattejagt: Kalder alle skattejærgere, vi har brug for hjælp til at redde bierne    𝐒𝐓𝐀𝐋𝐃𝐄𝐍𝐄• 10.00-14.00 • Fåreklipning• 11.30-14.00 • Hyrdehundeopvisning• 10.00-17.00 • Kornhop• 11.00-15.00 • Kør en tur i hestevognen• 12.30-13.30 • Markvandring   𝐖𝐎𝐑𝐊𝐒𝐇𝐎𝐏 • 𝟏𝟎.𝟎𝟎 – 𝟏𝟕.𝟎𝟎 •• Fra uld til garn – lær at spinde i hånden• Eco-Print & Tie-Dye af tekstiler med naturen• Fra skrald til kunst   𝐇𝐈𝐋𝐒 𝐏𝐀̊ 𝐎𝐆 𝐇Ø𝐑 𝐎𝐌• Grønt Råd• Dansk Naturfredningsforening• Mød Verdens Børn• Fotoudstilling af Thomas Olsen   𝐌𝐀𝐃 𝐎𝐆 𝐃𝐑𝐈𝐊𝐊𝐄• DRYS salg af øko grøntsager @drys.nu• Kaffe og kage• Økomad, drikke og søde sager

    Læs mere
  • Et skridt tættere på drømmen

    Et skridt tættere på drømmen

    Vi er utrolig stolte af Marie som nu er et skridt tættere på drømmen om at blive mediegrafiker. Hun har lige fået den gode nyhed at hun kan påbegynde sin uddannelse efter sommeren. Da Marie startede på Grantoftegaard havde hun nogle afbrudte studieforløb bag sig, og hun vidste ikke hvad hun ville. Marie har kæmpet med en psykisk sårbarhed som har gjort det vanskeligt for hende at fastholde uddannelse.   Under forløbet på Grantoftegaard har Marie været en del af Gartneriet, hvor hun både deltager i det praktiske arbejde, ligesom hun nyder at være en del af et fint fællesskab på holdet. Sideløbende hermed, har hun deltaget i behandlingsforløb for sin sygdom, og har lagt en kæmpe indsats sammen med sin behandler, som nu bærer frugt.   Alle deltagere der er i forløb på Grantoftegaard, har en socialrådgiver tilknyttet som vejleder. Marie har, som en del af sit forløb, deltaget i uddannelsesafklarende samtaler med sin vejleder, og er kommet frem til, at hun gerne vil være mediegrafiker.   Hun har således søgt ind og har indtil nu afventet svar. Nu er vi alle jublende glade på Maries vegne over at hun kan påbegynde sin næste rejse. Et stort tillykke herfra Grantoftegaard.

    Læs mere
  • Nye økologiske kartofler

    Nye økologiske kartofler

    Det er et sikkert sommertegn, når Grantoftegaards nye økologiske kartofler lander i stadevognen. Kartoffelavl er lidt af en videnskab og vores dygtige landmand Johannes har efterhånden udviklet lidt af en sjette sans for alle de vigtige trin i skabelsen af vores lækre kartofler. Vores flittige hold, Gartneriet, er i fuld gang med at høste, vaske og pakke de små velsmagende guldklumper. De nye kartofler kan fra i dag af findes i stadevognen og de anbefales varmt at prøves med vores friske purløg, ramsløgspesto og syltede løg.

    Læs mere
  • Bliv en del af et grønt og lokalt fællesskab

    Bliv en del af et grønt og lokalt fællesskab

    Grantoftegaard arbejder aktivt med udviklingen af, hvordan regenerative jordbrugsmetoder kan modvirke klima- og biodiversitetskrisen. Vi tror på, at vi kan påvirke udviklingen og bane vej for en mere økologisk, klimavenlig og regenerativ grøntsagsproduktion ved at dele vores økologiske markjorde med spirrende ildsjæle. En af vores samarbejdspartnere er Drys som består af tre nyuddannede og visionære landkvinder, Maarja, Aadis og katrine, hvis ambition er, at drive et bæredygtigt landbrug i symbiose med naturens økosystemer. De forsøger aktivt at skabe en sund og næringfyldt jord, hvor de samarbejder med bakterier, svampe, insekter og dyr ved blandt andet at plante træer, buske og urter. Drys Øko Urter og Grønt er nu i fuld gang med deres anden sæson på Grantoftegaard. De dyrker deres 1 hektar med over 80 forskellige slags urter og grøntsager og om små 10 dage er den første grøntsagpose klar til afhentning. Støt deres vigtige arbejde ved at blive andelshaver i Drys. Som andelshaver bliver du forsynet med nærigsrige, friske og økologiske grøntsager i hele høstsæsonen. Du bliver en del af et grønt og lokalt fællesskab som modtager nyhedsbreve fra marken og bliver inviteret til markvandringer, hvor du kommer helt tæt på produktionen. Tilmeld dig her kundeklub@drys.nu Andelspris 3500 kr. for en hel sæson af 20 uger Sæson Starter i uge 22 og slutter i uge 42. Den ugentlige grøntsagspose indeholder 6-7 slags urter og grøntsager, et udvalg af ugens bedste fra marken. Vi skriver hver mandag via FB og nyhedsbrev, hvilken slags grøntsager du får og der får du mulighed for tilkøb. Grøntsagsposen afhenter du selv hver torsdag på Grantoftegaard i Ballerup mellem kl. 15:00 - 17:00.

    Læs mere
  • Foråret er i fuldt flor og honning sæsonen står for døren

    Foråret er i fuldt flor og honning sæsonen står for døren

     Foråret er i fuldt flor, landet grønnes og fuglesangen er på sit højeste. Her på Grantoftegaard vokser alt på fuld kraft og gartneriet forespirrer på livet løs og er allerede begyndt at høste årets første krydderurter - nu er der ikke længe til at vi kan fylde stadevognen med friske økologiske salater fra drivhuset. I svalestalden har bieksperten Poul Erik, hans kollega Henrik og flere af vores deltagere, som er i beskyttede beskæftigelse (§103), haft gang i forberedelserne af årets honningsæson. De har fikset rammer, presset og tappet honning på glas. Grantoftegaards bigård består af 1 million summende bier fordelt i 20 bistader som er opsat langs vores økologiske marker, der er omgivet af moser og enge fyldt med vilde blomster og blomstrende frugttræer. De flittige bier er på vingerne fra solopgang til solnedgang hele sommeren for at samle nektar og pollen som udover at levere en meget varieret og aromatisk honning bestøver bierne vores marker og spiller dermed en uundværlig rolle i vores landbrug. Kender du en der leder efter tilbud om beskyttet beskæftigelse (§103), så kan du altid kontakte os for at høre mere om mulighederne: Kontakt og visitation

    Læs mere

Tilmeld dig vores nyhedsbrev