Nicolais Rejse – Fra STU til maskinefører! 

Nicolais Rejse - Fra STU til maskinefører! 

I februar 2021 sagde vi farvel og god vind til Nicolai, som var blevet færdig med sin EGU - Erhvervsgrunduddannelse. Nicolai skulle videre til fuldtidsarbejde som landbrugsmedhjælper i en entreprenørvirksomhed. En kæmpe succes, da det ikke i kortene, med den modstand han har mødt i sit liv.  

Nicolais historie på Grantoftegaard fik sin begyndelse, da han startede i STU - Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse. STU er et 3-årigt uddannelsesforløb, der henvender sig til unge i alderen 16-25 år med særlige behov.  

Nicolai kom med en kaotisk fortid, med svære opvækstvilkår og anbringelser bag sig. Han var udfordret på mange områder, og havde brug for tæt støtte med vejledning og guidning i hverdagen.  

En af vores fornemmeste opgaver på Grantoftegaard er at hjælpe udsatte unge med at opnå kompetencer i dansk og matematik og udvikle arbejdsmarkedsrettede færdigheder, der er med til at styrke den unges arbejdsidentitet og livsmestring. Rammen er gården som ét af landets største socialøkologiske landbrug med gårdens mange driftsaktiviteter.  

Vi kunne fra starten se Nicolais potentiale. På trods af modstand i lovet var hans gode humør og gåpåmod ikke til at tage fejl af. Han har kæmpet en sej kamp, udviklet sig og hele tiden haft mod på at lære mere, selvom han har stået i vanskelige situationer og har været presset. 

Nicolai havde brug for chancen og nogen som troede på ham. Efter han afsluttede sin STU, indgik vi derfor aftale med Nicolai om at ansætte ham som EGU-elev.  

EGUErhvervsgrunduddannelse er en 2-årig uddannelse, der består af elementer af praktik og skoleundervisning. Uddannelsen er målrettet unge, som på stående fod ikke kan følge en ordinær erhvervsuddannelse. Formålet med erhvervsgrunduddannelsen er, at den unge opnår personlige, sociale og faglige kvalifikationer, som dels giver adgang til at fortsætte i en erhvervskompetencegivende uddannelse, dels giver grundlag for beskæftigelse på arbejdsmarkedet.  

Arbejdsopgaverne Nicolai har været med i og suget læring til sig om har været mange Hovedområdet har været indenfor økologisk dyre- og jordbrugsproduktion.  

Nicolais udvikling tog fart, og han er nu gået fra at være i Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse til at være blevet en dygtig og kompetent maskinfører. Han kører sikkert og fornuftigt også med stort læs og kreaturvogn læsset med enten får eller køer.  

Vi var hamrende stolte da vi sendte ham videre ud i verdenen, og der er ingen tvivl om at vi her på gården savner det skæve smil og den glade latter.


Mere Nyt fra gården


Tilmeld dig vores nyhedsbrev