Melisa drømmer om at arbejde med udsatte unge

Melisa drømmer om at arbejde med udsatte unge

Hun har selv oplevet modstand i livet, og har skulle genfinde sig selv, og arbejde med troen på at hun har det der skal til. Melisa har været en del af dyreholdet på Grantoftegaard de sidste 12 måneder og har med motivation og kærlige skub arbejdet med selvtillid, mod og tro på sig selv.

Thomas Olsen som er fagligleder på dyreholder siger: “Ret hurtigt stod det klart; her var en forfriskende person med flair for både dyr og mennesker. Der har været mange gode grin og gode samtaler på vejen og det har været en sand fornøjelse at få lov til at følge et ungt menneske slå sine folder og talenter ud til glæde og gavn for alle os på dyreholdet. Melisa har lovet at besøge os jævnligt og vi glæder os allerede til at se vores allesammen Stjerne igen.”

Melisa har taget et kæmpe spring, og har fundet modet til at tage skridtet videre, og der er ingen tvivl om, at Melisa kan bidrage med en masse til en arbejdsplads. Det har hun vist gennem hendes tilgang til opgaverne med dyrene på gården.

Her i den livsgivende efterårsregn, er vi bare stolte af at kunne sende Melisa godt afsted, et skridt nærmere hendes drøm om at arbejde med udsatte unge - Melisa har nemlig fået job som pædagogmedhjælper.

Melisa er langt fra den eneste som har brug for noget andet, for at få mod på arbejde eller uddannelse! Lige nu står tusindvis af unge uden for arbejde og uddannelse, og der er 76.600 unge mellem 15 og 29 år på landsplan, som er fanget uden for arbejdsmarkedet og uddannelsessystemet. Det viser en ny opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

På Grantoftegaard kommer unge i tilbud hos os af mange forskellige årsager og med forskellige behov, men fælles er, at de har vanskeligt ved at få fodfæste på uddannelse eller arbejdsmarkedet, uden den rette støtte.

Vi tilbyder dem derfor en ramme baseret på miljøterapeutiske principper, hvor vores fokus er at skabe et sundt psykisk miljø for de unge, bestående af trygge rammer, kombineret med meningsfulde aktiviteter. Det giver den enkelte mulighed for at udvikle sig og få mod på mere, gennem et fællesskab og samspil med hinanden og vores medarbejdere.

Vores praksis tager afsæt i anerkendende pædagogik, Empowerment samt en løsningsfokuseret inspireret tilgang. Udgangspunktet er altid i den unges ønske om forandring.

 

Læs hele DR's artikel her: Tusindvis af unge står uden arbejde og uddannelse - kommuner ser magtesløse til


Mere Nyt fra gården


Tilmeld dig vores nyhedsbrev