Kristians rejse – Fra ressourceforløb til gartneruddannelse

Kristians rejse - Fra ressourceforløb til gartneruddannelse

Hos os er det vigtigt at dele den gode historie, når et menneske finder sin vej til det bedre liv, og vi kan se at vores mission med natur og inkluderende fællesskaber lykkes.  

Det her er historien om Kristian.  

Kristian var midt 20’erne da vi mødte ham for første gang. Han havde det ikke godt. Han havde en afbrudt kokkeuddannelse bag sig, var påvirket af en psykiatrisk diagnose, manglede motivation til behandling og havde et misbrug.  

Kristian stod uden uddannelse og arbejde, og var af kommunen blevet tilkendt et ressourceforløb. Det sker, når kommunen mener at en persons arbejdsevne er så truet, at der er en risiko for at vedkommende ikke vil kunne komme på arbejdsmarkedet, uden en helhedsorienteret tværfaglig og ofte langvarig støtte.  

Det var her Grantoftegaard kom ind. Kristian startede i tilbud, hvor han blev en del af det økologiske gartneri. Planter og jorden tiltrak ham, muligheden for at være med til at skabe og se afgrøderne gro fængede en spirende interesse 

Kristian havde lidt startvanskeligheder, og det var tæt på at bekendtskabet blev kort. Men han havde fået færden af noget godt, og mødt nogle mennesker som troede på ham. Det motiverede Kristian til at følge sin behandling, og lægge misbruget bag sig 

I dag er Kristian ude af offentlig forsørgelse. Han er startet på uddannelse til gartner og vi glæder os til at byde ham velkommen tilbage i løbet af sommeren 2021, når han har afsluttet sit grundforløb. Men nu med en helt anden vinkel ind, som gartnerelev på Grantoftegaard.


Mere Nyt fra gården


Tilmeld dig vores nyhedsbrev