LAB Beskæftigelsestilbud

Beskæftigelsestilbud efter LAB

For hvem

Ledige i ressourceforløb, jobafklaringsforløb, på kontanthjælp eller uddannelseshjælp, med behov for en målrettet indsats mod uddannelse eller job, eller hvor der er behov for en erhvervsevneafklaring. 

Hvordan 

Vi har mange muligheder i værktøjskassen, og kan dokumentere gode resultater - også for de mest udsatte grupper, og særligt unge, som vores miljøer er særligt gode til at tilgodese og udvikle.

Vores greb kan være:

  • Intern praktik 

I vores faglige afdelinger, er der mulighed for at også særligt sårbare kan indgå i en virksomhedsrettet indsats og arbejde med udvikling af arbejdsevnen.

  • Virksomhedspraktik og lønnede timer

Virksomhedssamarbejde er i høj fokus. Fokus er altid lønnede timer ud fra et match mellem kompetencer og brancher, og hvor der er realistiske beskæftigelsesmuligheder for den enkelte.

  • Vejledning - mentorindsats

I et forløb er der tæt kontakt og opfølgning hos en af vores socialrådgivere, som med et progressivt fokus mod job og uddannelse vejleder og coacher, samtidig med at der pågår en afklaring og udvikling af interesser og kompetencer. 

Alle tilbud tilrettelægges ud fra et individuelt behov i samarbejde med visiterende kommune.

Vi arbejder anerkendende og ressource orienteret, og anskuer den enkelte som ekspert i sit eget liv. Vi er de støttende og vejledende i forhold til, at målet i et forløb er at opnå ønskede ændringer og mål om job og uddannelse. Læs mere her.

Kontakt os for at høre mere om muligheder og pladser    

Få svar på de mest stillede spørgsmål om LAB

LAB-loven står for Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats. Den fastsætter reglerne for, hvordan jobcentre og kommuner skal hjælpe ledige borgere videre mod job eller uddannelse – ofte gennem målrettede beskæftigelsestilbud, praktik eller opkvalificering.

Loven gælder for borgere, der modtager offentlig forsørgelse såsom dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp, integrationsydelse eller er i ressourceforløb.

 

 

Hvad er en aktiv beskæftigelsesindsats?

Det er en indsats, hvor borgeren deltager i aktiviteter som fx virksomhedspraktik, kurser, mentorforløb eller andre beskæftigelsestilbud i samarbejde med jobcentret.

 

 

Ja, især for unge uden uddannelse. De skal ofte deltage i uddannelsesforberedende forløb eller praktik med henblik på at komme i gang med en ungdomsuddannelse.

 

 

Ja, jobcentret kan tilbyde kurser, uddannelsesforløb eller andre opkvalificerende aktiviteter, hvis det øger chancerne for at få job.

Det er en indsats, hvor borgeren deltager i aktiviteter som fx virksomhedspraktik, kurser, mentorforløb eller andre beskæftigelsestilbud i samarbejde med jobcentret.

 

 

Jobcentrene tilbyder samtaler, afklaringsforløb, beskæftigelsestilbud, praktik og vejledning med udgangspunkt i LAB-lovens rammer. Indsatserne tilpasses individuelt, og der lægges en jobplan med konkrete mål.

Ja, praktik er et vigtigt beskæftigelsestilbud under LAB-loven. Det bruges ofte til afklaring af arbejdsevne eller som springbræt til job. Praktikken kan foregå i både private og offentlige virksomheder.

Ja, LAB-loven rummer støtteordninger som personlig assistance, hjælpemidler og mentorstøtte for borgere med nedsat funktionsevne.

 

Den fulde lovtekst findes på retsinformation.dk, hvor man kan søge på "Lov om en aktiv beskæftigelsesindsats".

 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev