Drys: Grøntsags- og urteparadis

Drys: Grøntsags- og urteparadis 

På Grantoftegaard identificerer vi os med andelstanken og vi har længe drømt om at stille vores rammer til rådighed for social-økonomisk og økologisk iværksætteri. Efterspørgslen på økologisk producerede råvarer er stigende og for at styrke og supporte den, gav det fremragende mening at invitere Drys til at forpagte en hektar af vores udsøgte økologiske jord.

Vi har en voksende kundekreds og Drys vil blandt andet supplere vores egen grøntsagsproduktion med deres urter og grøntsager, som blandt andet vil blive solgt i Grantoftegårds øko-stadevogn året rundt.

Drys’ vil på fornemste vis supplere Grantoftegaards sortiment med; salater, bladgrønt, alle verdens urter, spinat, sennepsblade, bladkål, små broccoli, baby rodfrugter, squash og spiselige blomster. Derudover vil der også blive tilbudt majs, græskar og drueagurker.

Vi glæder os utrolig meget til at se vores nye samarbejde udfolde sig. Drys har allerede udplantet 900 salater, 1200 kålplanter og sået adskillige bede og er i fuld gang med forberedelserne til deres kundeklub.

Drys arbejder ud fra den regenerative tankegang, hvor princippet ikke alene bygger på bæredygtighed, men også på at produktionen skal være genopbyggende. Deres vision er at dyrke muldens frugtbarhed samtidigt med at have en minimal klimapåvirkning. Naturen er et hav af komplekse systemer, og hvis den dyrkes i synergi med rammerne, så arbejder naturen og jordens mikroliv med os i stedet for mod os.

Om Drys

Drys består af Ásdís Òladóttir grøntsagsgartner og Maarja Möls økolandmand.  Ásdís er opvokset på Island og har dyrket grøntsager hele sit liv. Fra tidligere er Àsdís uddannet psykomotorisk terapeut og har primært arbejdet med ældre og ensomhed før hun fandt sit sande kald som grøntsagsgartner.  Maarja er opvokset på en gård i Estland og har landbrug i sit dna. Maarja er uddannet i spansk sprog og kultur og har brugt en stort del af mit liv at rejse rundt i verden. Vi har det til fælles at vi startede på en respektiv gartner og landmandsuddannelse, at vi skulle skifte spor og det skulle handle om jord og mad!

Drys fortalte os nærmere om hvordan det hele startede; "Vi mødte hinanden over en kartoffel sorteringsmaskine på vores fælles elevplads for et par år siden og har siden da været optaget af hvordan vi kan producere fødevarer på en anden måde.  Vi har nørdet det økologiske landbrug i 3 år under vores uddannelse. Vi har blandt andet været i lære hos Årstiderne, Stengården og Ole Nørbys grøntsager.

Vi er inspireret af Jean Martin Fortier, en canadisk grøntsags bonde som producerer grønsager intensivt på 6000 kvm. Han er fader af begrebet Market gardening (Markedshaven), som betyder at en dyrker intensivt og traktor frit  på faste bede.  Faste bede som bliver aldrig pløjet, gør at jorden får en optimal struktur og beskytter mod bakterier, svampe, regnorme og andre kreaturer. Det gør det muligt at så flere rækker i et bed som øger udbyttet pr kvm2. 

Vores urter og grønsager findes i Grantoftegårds udsøgte gårdbutik i den tidlige sommer. Vi søger en restaurant eller to til at samarbejde med. Vi har også en kundeklub på tegnebrættet hvor vores kunder kan komme og hente grøntsager en gang om ugen."

Så velkommen til Drys - vi glæder os til at hilse på jer og byde jer velkomne. Følg med på deres rejse.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev