Beskyttet beskæftigelse

Beskyttet beskæftigelse

For hvem 

Beskyttet beskæftigelse er for borgere, som har fået tilkendt førtidspension, men hvor en hverdag med beskæftigelses aktiviteter kan bidrage til livskvalitet og forebyggelse. 

Vores målgruppe er borgere med kognitive og intellektuelle vanskeligheder af lettere grad, udviklingsforstyrrelser af lettere grad, psykiske eller psykiatriske vanskeligheder og/eller sociale problemer.

Tilbuddet etableres altid på baggrund af en individuel vurdering af, om der er et match.

Hvordan

Vi tilbyder en hverdag i et rummeligt og virksomhedsnært arbejdsmiljø, hvor vi inkluderer medarbejderen  i driften og aktiviteterne i vores faglige afdelinger.

Arbejdet er bygget op omkring et fællesskab og indhold, der består af arbejdsopgaver hvor den nødvendige støtte er til rådighed. Medarbejderen bliver fast tilknyttet én afdeling, hvor dennes skånehensyn og interesser kan imødekommes.

Vi ser arbejdet som et middel til at styrke og udvikle den enkelte medarbejder. Vores filosofi er, at et fællesskab med meningsfulde aktiviteter øger menneskers livskvalitet og leder til positiv selvforståelse.

Et unikt arbejdsfællesskab for unikke mennesker.

Kontakt os for at høre mere om muligheder og pladser.

Beskyttet Beskæftigelse – Et arbejdsfællesskab for unikke mennesker

§ 103 i Serviceloven handler om beskyttet beskæftigelse for personer under folkepensionsalderen, som har betydeligt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer. Tilbuddet er målrettet borgere, der ikke kan arbejde på almindelige vilkår eller i et fleksjob, men som alligevel har glæde og gavn af at deltage i et arbejdsfællesskab. Beskyttet beskæftigelse efter § 103 skal give den enkelte en meningsfuld hverdag med arbejdsopgaver, socialt samvær og mulighed for personlig udvikling. Kommunen visiterer til tilbuddet efter individuel vurdering.

Hvordan visiteres man til beskyttet beskæftigelse?

Der foretages en individuel vurdering i samarbejde med kommunen for at sikre, at der er et godt match mellem borgeren og arbejdsfællesskabet.

Det er en indsats, hvor borgeren deltager i aktiviteter som fx virksomhedspraktik, løntilskud, kurser, mentorforløb eller opkvalificering – i samarbejde med jobcentret.

 

 

Hverdagen består af meningsfulde arbejdsopgaver i en faglig afdeling, hvor medarbejderen bliver fast tilknyttet. Der tages højde for den enkeltes skånehensyn, interesser og behov for støtte.

 

 

Formålet er at øge livskvaliteten, styrke den enkeltes sociale og personlige udvikling og bidrage til en positiv selvforståelse gennem meningsfulde aktiviteter.

 

 

 

Ja, det er et frivilligt tilbud, der kræver visitation. Borgeren skal selv ønske at deltage og være motiveret for en meningsfuld arbejdsdag.

Ja, der findes flere muligheder i København. Her tilbydes støttede arbejdsfællesskaber for borgere med nedsat arbejdsevne, som ikke kan varetage ordinære jobs. Tilbuddene spænder bredt – fra kreative og praktiske værksteder til cafédrift, produktion, pakkeri og grønne opgaver. Mange af pladserne i beskyttet beskæftigelse i København foregår i samarbejde med sociale virksomheder og institutioner, hvor der tages hensyn til individuelle behov, skånehensyn og udviklingsmål. Visitation sker via Københavns Kommune, typisk efter en socialfaglig vurdering.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev