Økologiske rødbeder


Rødbeden er en rund og aflang pælerod, der har den karakteristiske flotte, specielle farve – man kunne fristes til at sige, at den er rødbedefarvet. Den røde farve kommer fra et rødt farvestof, som hedder betacyanin. I oldtiden og op gennem middelalderen har man farvet tøj ved at koge tøjklædet sammen med rødbederne. Man har også brugt roden som lægemiddel.

Man har dyrket rødbeder i mere end 3000 år, men i starten var det dog kun bladene og stænglerne, der blev anvendt – og altså ikke selve rødderne.

Prøv rødbede i risotto/hummus eller som stykker i kødboller/frikadeller. På Grantoftegaard serverer vores kok, Georgios, både ovnbagte og syltede rødbeder som tilbehør til al den fantastiske mad, vores køkken laver. Køkkenet kan også finde på, i rødebedesæsonen, at lave rødbedekethup.

Rødbedesæsonen på Grantoftegaard: Vi har rødbeder fra september til april.

« Tilbage
Økologiske rødbeder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev