Løg
Det helt almindelige løg er nok én af de mest anvendte grøntsager i madlavning. Løgfamilien er stor og løgene bidrager med smag til madlavningen uden at hæve kalorieindholdet betydeligt. Løgplanten stammer fra Centralasien og kan bruges både som krydderurt og naturmedicin.
I Kina blev løg dyrket allerede for 3000 år siden. Det ældste løg i Danmark, som er fundet på Bornholm, kan i øvrigt dateres helt tilbage til år 650.
Løg har rigtig mange næringsstoffer og mineraler som C-vitamin, B-vitamin, calium og jern, magnesium, fosfor samt antioxidanter, som er godt for dit helbred. Folatet, som findes i løg, skulle angiveligt også modvirke depression.
Prøv løgene i gryderetten eller som hovedingrediens i en løgtærte eller som bagte/friterede eller endda karamelliserede. Vores kok, Georgios, serverer også nogle gange en skøn løgsuppe for os alle på Grantoftegaard. Samtidig så laver vores køkken flotte glas med velsmagende, syltede rødløg, som man kan købe i vores gårdbutik.
Løgsæsonen på Grantoftegaard: Vi har løg hele året.