Økologiske kartofler


Kartoflen tilhører natskyggefamilien og kommer oprindeligt fra Sydamerika, hvor den har været dyrket i mere end 3000 år.

Kartoflen kom til Europa, efter at Christoffer Columbus havde været i Nordamerika i 1536. Op igennem 1600-tallet var kartoflen næsten den eneste afgrøde, europæerne kunne skaffe, da der her var stor hungersnød i Europa. Det var dog svært at få den europæiske befolkning til at spise kartofler og mange døde af sult.

Kartoffeldyrkningen i Danmark kom først rigtig i gang med ’kartoffeltyskerne’, som den danske konge hentede til Danmark i løbet af 1700-tallet for at få heden opdyrket.

Prøv kartoflen i en (kartoffel)suppe, i bagværk, oven på pizza, i en omelet eller som hjemmelavede pommes fritter. Om sommeren er det også dejligt at spise en kartoffelmad med mayonaise, purløg og radisser på. Vores kok, Georgios, serverer også nogle gange pestokartofler for os – og så er pestoen naturligvis vores egen pesto.

Kartoffelsæsonen på Grantoftegaard: Vi har kartofler fra august til maj/juni til august.

« Tilbage
Økologiske kartofler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev