Økologiske jordskokker


Jordskokken en flerårig, urteagtig plante, hvor den grønne del ovenover jordskokken kan blive op til 2 m høj. Grøntsagen stammer sandsynligvis fra Mexico, og blev dyrket af det oprindelige folk i Nordamerika.

Jordskokken kan både spises rå og i tilberedt tilstand. Til en vis grad er jordskokken en erstatning for kartofler. De friske jordskokker, der så også er knasende sprøde, kan have en sød og nøddeagtig smag. Hvis du aldrig har fået jordskokker før, kan det dog ske, at du får mavesmerter, når du får dem første gang.

Jordskokker indeholder kostfiberen inulin, som er en særlig type vidunderfiber, der går direkte i tyktarmen og altså ikke kan optages i mavesækken.

Prøv jordskokken som fint skårede, ristede chips enten i ovnen eller på panden. Vores kok, Georgios, laver en fantastisk kartoffelsuppe, som køkkenet også tilbereder med jordskokker.

Jordskoksæsonen på Grantoftegaard: Vi har jordskokker fra august til september til april.

« Tilbage
Økologiske jordskokker

Tilmeld dig vores nyhedsbrev