Savoykål


Savoykålen har egentlig været kendt i Danmark i ca. 300 år, men er ikke blevet benyttet så meget som del af vores madkultur. Kålarten består af grønne, krusede blade og kålsmagen er mildere end fx hvidkål og rødkål.

Savoykålen har formentligt sin oprindelse fra Savoyregionen i Syd-Frankrig – heraf navnet. Mens at andre mener, at kålarten stammer fra Holland eller England.

Kålarten indeholder ganske få kalorier og er derfor god som slankemad. Derudover indeholder kålen også antistoffer, der er godt for ens immunforsvar.

Prøv savoykålen lyngratineret på panden eller som kåldolmer med fyld af hakket svinekød. På Grantoftegaard serverer vores køkken ovnbagt savoykål som tilbehør til al deres dejlige mad.

Savoykålsæsonen på Grantoftegaard: Vi har savoykål fra august til september til december.

« Tilbage
Savoykål

Tilmeld dig vores nyhedsbrev