Hokkaidogræskar


Hokkaidogræskarret har fået sit navn fra den japanske halvø Hokkaido, hvor den er blevet dyrket i stor stil. I dag dyrkes græskarret på i vores del af verden. Det særligt kendetegnende ved grøntsagen er, at kødet er mere tørt end ved andre græskartyper.

Hokkaidogræskar bør være fuldmodne, når de høstes, og de bør altid høstes med stilk. I Danmark produceres der flest af de større græskar, som så bliver brugt til at skabe uhygge omkring Halloween. I de sidste par år er produktionen af hokkaidogræskar dog steget, da danskerne har fundet ud af, at hokkaidoerne sagtens kan spises.

Prøv græskarret i en god suppe eller ovenpå en pizza. Hokkaido er også rigtigt godt at bruge i kager eller i en mos sammen med kartofler. På Grantoftegaard serverer vores kok, Georgios, græskar, der er i ovnen med olivenolie og salt.

Hokkaidosæsonen på Grantoftegaard: Vi har hokkaidoer fra august til november/december.

« Tilbage
Hokkaidogræskar

Tilmeld dig vores nyhedsbrev