Agurk
Agurken er en af de mest almindelige grøntsager i Danmark. Det er især den slanke, kerneløse, grønne agurk, som vi kender bedst i Danmark. Denne type agurk er en salatagurk og bliver avlet i drivhuse på vore breddegrader.
I lang tid troede man, at agurken stammede fra Ostindien, men i dag tyder det på, at den sjove grøntsag i virkeligheden har sine rødder i Sydøstasien.
Agurken har været omtalt fra meget gammel tid i flere lande som fx i oldtidens Grækenland, der kaldte agurken for ’sikuos’, hvilket i dag er navnet på en slægt, der omfatter 50 arter.
Agurken indeholder 94-97% vand, og nogle forskere mener, at agurken virker slankende.
Prøv agurken i en frisk salat, en græsk Tzatziki eller ovenpå en rugbrødsmad fx med leverpostej. Vores kok, Georgios, serverer også ofte revet agurker til os.
Agurkesæson på Grantoftegaard: Vi har friske agurker fra juni til september.