Kålrabi
Kålroe eller kålrabi er en foderplante med en fast, hvid eller gul rodstok, der anvendes både i køkkenet og også som kreaturfoder. Planten var oprindeligt en krydsning mellem havekål og majroe og kan tåle ned til 10 graders frost.
Kålrabiens smag er mild og kålagtig og så indeholder grøntsagen en del A og C vitamin. Faktisk indeholder planten også dobbelt så mange kostfibre som fx kartoflen.
Vidste du i øvrigt, at kålrabien har et dårligt ry i bl.a. Sønderjylland, fordi her levede man stort set kun af kålrabi under Første Verdenskrig?
Kålrabien kan spises både rå og kogt og kan anvendes i grøntsagssupper, i rodfrugtmos og vegetarretter eller serveres som hasselback kålrabi. Køkkenet på Grantoftegaard laver nogle gange den hel klassiske opskrift for kålrabi, som blot er at skære dem i tern, koge dem møre og komme grøntsagsstykkerne i en stuvning.
Sæsonen for kålrabi på Grantoftegaard: Vi har grønkål fra september til maj. Hvis du vil vide mere om kålrabien, kan du læse mere her!