Grønkål


Grønkålen er en toårige plante, der blomstrer med gule korsblomster året efter såning. Planten bliver cirka 80 centimeter høj, og dens blade er stærkt krusede.

I Danmark er grønkålen en meget almindeligt dyrket haveplante, da den klarer de strengeste vintre og sætter et sæt nye blade i toppen hver gang, der så kommer et par dage med lidt lunt vejr.

Grønkålen indeholder en masse gode vitaminer. Mange af disse forsvinder dog ved kogning. Derfor er det bedre fx at dampe eller anvende mikroovn eller stir fry, når man tilbereder sin grønkål.

Kålen kan holde sig op til tre uger i køleskabet. Lav evt. en god kålsalat med appelsinstykker, nødder, rødløg og appelsin/senneps-dressing. Eller brug grønkålen i en kartoffelsuppe, toppet med chorizo-pølse. På Grantoftegaard rister vores prægtige kok, Georgios, også blot grønkålen i ovnen eller på en pande – og vi elsker det.

Grønkålssæsonen på Grantoftegaard: Vi har grønkål fra efteråret og helt ind i februar.

Hvis du vil vide mere om grønkålen, kan du læse mere her!

« Tilbage
Grønkål

Tilmeld dig vores nyhedsbrev