Græskar (Halloween)


Græskar-planten kommer oprindelig fra det tropiske/subtropiske Amerika. Udseendemæssigt har græskret nogle store gule blomster. Nogle græskararter indeholder græskarkerner og så består selve græskar-familien af ca. 13 arter.

Planten græskar sætter nogle bær, og det er disse, der udgør selve græskarret. På denne måde er græskret det største bær, der findes i verden og nogle græskar kan veje op til 100 kg.

De orange græskar er blevet et symbol på den ubestridte højsæson Halloween. Her skærer folk og fæ uhyggelige motiver i det orange græskar og bruger det måske som lygter i haven. Man mener faktisk, at der nu produceres 1.000.000 græskar til fest og ballade omkring oktober i Danmark.

Prøv græskarret i en god suppe eller blot som stykker bagt i ovnen med lidt olivenolie, salt og peber. På Grantoftegaard laver vores kok også græskar-chutney til os og denne elsker at være i selskab med stjerneanïs og ingefær!

Græskarsæsonen på Grantoftegaard: Vi har græskar fra september til oktober. Hvis du vil vide mere om det orange græskar, kan du læse mere her!

« Tilbage
Græskar (Halloween)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev