Bladselleri


Bladselleri, som stammer fra Vestasien, er en grøntsag, der har nært slægtskab til knoldselleri. Bladselleri danner dog ikke knold, og det er de lange, saftige og måske let træede grønne stilke, der bruges i madlavning.

Grøntsagen er fremdyrket kunstigt – Nogle siger dog også, at bladselleri oprindeligt var en strandplante, og at den fik sine næringsstoffer fra tang.

Bladsellerien er rig på fibre og indeholder blandt andet A og C-vitamin samt mineralerne calcium og kalium. Den grønne plante menes i øvrigt også at være udrensende foruden mættende. Således har bladsellerien været kendt som lægeplante siden antikken. I Danmark er den dyrket som grøntsag siden 17.-18. århundrede.

Prøv bladselleri skåret eller revet i små stykker i salater (f.eks i waldorfsalat) eller i gryderetter. Bladselleristykkerne kan også bruges som snack til fx ost. Køkkenet på Grantoftegaard serverer også bladsellerien stegt/grillet på en pande med noget olivenolie og chili.

Bladsellerisæsonen på Grantoftegaard: Vi har friske bladselleri fra august til september.

Hvis du vil vide mere om bladselleriens historie, kan du læse mere her.

 

« Tilbage
Bladselleri

Tilmeld dig vores nyhedsbrev