Blomkål


Blomkålen er én af de mest anvendte grøntsager på vore breddegrader; dels på grund af den lave pris, dels fordi den smager godt og har mange anvendelsesmuligheder. Blomkålen giver i øvrigt god mæthed, indeholder få kalorier og er ret taknemmelig hvad angår temperaturforskelle. 7-12 uger efter såning er grøntsagen allerede klar til høst.

Blomkålen er en samling af små, spiselige blomsterknopper. Den mest almindelige blomkål er nok den hvide. Den hvide farve skyldes manglen på farvestof og dette skyldes de store grønne blade, der beskytter blomkålen. Udover den hvide blomkål, findes også nogle arter med flotte farver som orange, grønne og lilla.

Ligesom broccolien er blomkålen faktisk en blomst tilhørende korsblomstfamilien og her i Vesten har blomkålen været dyrket siden det 17.århundrede – den stammer måske fra Cypern.

Prøv blomkålen i suppe eller gratin/tærter. Vores kok, Georgios, serverer også ofte revet blomkålssalat til os

« Tilbage
Blomkål

Tilmeld dig vores nyhedsbrev