TALK | Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch

oktober

12

TALK | Skovens økosystem som model til fremtidens landbrug – Ernst Götsch

kl 15:30 - 18:00

𝐆𝐫𝐚𝐧𝐭𝐨𝐟𝐭𝐞𝐠𝐚𝐚𝐫𝐝 𝐢𝐧𝐯𝐢𝐭𝐞𝐫𝐞𝐫 𝐭𝐢𝐥 𝐞𝐧 𝐬𝐩æ𝐧𝐝𝐞𝐧𝐝𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐨𝐦𝐤𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐟𝐫𝐞𝐦𝐭𝐢𝐝𝐞𝐧𝐬 𝐦𝐚𝐝𝐩𝐫𝐨𝐝𝐮𝐤𝐭𝐢𝐨𝐧.

Biodiversiteten er i frit fald og verdens landbrug står overfor enorme udfordringer, men der er genopbyggende dyrkningsmetoder der både kan producere mad, binde kulstof i jorden og samarbejde med naturen.

Ernst Götsch (f. 1948) har udviklet et system ved navn syntropisk landbrug. Han har observeret skovens naturlige tilblivelse og ladet sig inspirere til en madproduktion som ikke modarbejder det oprindelige økosystem.

Vores landskab kendes i dag som det “åbne land” – kom med til et foredrag der undersøger en fremtid der har rødder i fortiden.

Danmark er oprindelig et skovland, så for at dyrke mad produceret i balance med naturen, viser undersøgelser at vi skal væk fra et landskab domineret af endeløse monokulturmarker.

Sammen med Ernst Götsch, Josipa Bicanic og Grantoftegaard undersøger vi hvordan vi kan bruge naturlige økologiske processer til at genskabe skovens økosystem som model til fremtidens landbrug hvor biodiversiteten kan trives.

𝐄𝐫𝐧𝐬𝐭 𝐆𝐨̈𝐭𝐬𝐜𝐡
Ernst blev født i 1948 i Schweiz. Han arbejdede som forsker i plantegenetik når han fik følgende tanke: Hvorfor prøver vi at tilpasse planter og ændre deres genetik, så de kan trives i et miljø, som ikke er favorabel for dem? Hvorfor skaber vi ikke betingelser, så planterne, som er evoleret over millioner af år, kan trives? Han vendte det hele på hovedet og begyndte at fokusere på at skabe det rigtige miljø for planternes trivsel.

Hans metode er i bund og grund at efterligne naturen, hvor han imiterer den naturlige proces for plantesuccession.
I dag bor han på gården Fazenda Olhos D’Água omkredset af 480 ha regnskov, størstedelen har han selv regenereret. I dag producerer hans skovøkosystem forskellige frugter, tømmer, og eftertragtet kakao af høj kvalitet. Han kalder sin metode for syntropisk landbrug, hvor syntropi, i modsætning af entropi, referer til naturens naturlige stræben mod kompleksitet og biodiversitet.

I de sidste år har Ernst afholdt kurser i hele verden og inspireret mange til at dyrke efter hans syntropiske principper. Derudover holder han oplæg og tager konsulentopgaver. Det mest spændende ved Ernst’s systemer er, at han viser, hvordan mennesker kan være positive og nødvendige medskabere af funktionelle skovøkosystemer. Skovøkosystemer som producerer store mængder af mad og andre produkter til mennesker, mens de regenererer jorden, omdanner CO2 til mad for mennesker og mikrober, og fremmer biodiversiteten.

𝐏𝐫𝐚𝐤𝐭𝐢𝐬𝐤 𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐨𝐧
• Husk at book din billet her

• Tid: 12. oktober 2022 kl. 15:30 – 18:00

• Sted: Svalehallen, Grantoftegaard. Pederstrupvej 69, Ballerup.

• Vi sørger for let forplejning. Eventet finder sted i en uopvarmet bygning, så sørg for at klæde dig godt på.

• OBS: Eventet forgår på engelsk.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev