Høstfestival

september

04

Høstfestival

kl 10:00 - 17:00

Vi glæder os til at byde velkommen til årets økologiske høstfestival på Grantoftegaard som vanen tro vil finde sted i den første weekend af september og være en festlig dag med masser af underholdning og gøremål for folk i alle aldre.

Så tag familien med til en aktiv dag lørdag d. 4 september fra kl. 10-17. Høstfestivalen finder sted på Grantoftegaard og vi forvandler den idylliske landsby Pederstrup til en livlig markedsplads.

Det er jo grøntsagernes højtid og vi fejre at høsten er i hus og at stadevognen bugner med alt godt fra marken. Dagen vil være spækket af aktiviteter; der vil være live-musik fra start til slut, lege for børn, workshops for de håndværks nysgerrige, talks og debatter omkring bæredygtighed/økologi og stadeholdere vil sælge kunst og specialprodukter. Som altid vil der selvfølgelig være udsalg lækker 100% økologisk mad, is og andre godter til ganen dagen lang – både i gårdcaféen Kokken og Kunstneren og på gårdspladsen.

Høstfesten er en meget gammel festivitet, hvor man fejrede at man var færdig med højsæsonens hårde arbejde og for at takke alle der havde hjulpet til. Traditionen stammer helt tilbage fra 1800-tallet og i gamle dage krævede det ofte mange mennesker, kræfter og tid at få høsten i hus og det var derfor en stor sejr, når man endelig var færdig med høsten. Historisk set var høstmåneden en meget travl tid hvor vinterens forråd skulle bringes i hus. Hvis høsten blev god betød det mad og foder i det kommende år eller hvis høsten slog fejl; sult, bitter og nød, i det kommende år.

Programmet lyder blandt andet på følgende:

· Live-musik (Soon to be announced)

· Talk og debat: Fra verdens mål til hverdags mål

· Marked med kunst og specialprodukter

· Udstilling: Ballerups vilde natur

· Workshops med håndværk

· Kør i hestevogn

· Kom tæt på landbrugsmaskinerne

· Leg i korn, halmhop, leg med halmhuler

· Ponyridning

· Hyrdehundeopvisning

· Lege som i gamle dage

Når du køber en badge støtter du

Køb en badge til kr. 25, – Du deltager samtidig automatisk i lodtrækningen om en øko gavekurv fra Grantoftegaard til 500,- kr. Vinderen offentliggøres på Grantoftegaard´s facebook mandag d. 6 september.

100% et rummeligt arbejdsmarked – med plads til mangfoldighed. Hvor sociale og personlige udfordringer ikke behøver at begrænse folks muligheder for at opnå arbejde.

Tag cyklen til Høstfestivalen

Landsbyen Pederstrup vil være spærret af for biler. Parkering skal foregå på de omliggende veje. Vi opfordrer til, at man så vidt muligt tager cyklen, også af hensyn til miljø og sundhed.

Du kunne kombinere dit besøg med en cykeltur på Kilderuten.

Med toget til Ballerup st. er der et kvarters gågang ad Pederstrupstien -børnevenlig sti ingen bilkørsel.

Corona

Vi vil selvfølgelig løbende holde skarpt øje med myndighedernes corona anvisninger og sørge for god afstand og sprit ved alle boder.

Som mange andre arrangegører var vi nødsaget til springe sidste års fejring over – så det er med stor glæde at vi igen kan se frem til at slå dørene op.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev