Katrine Sønderby Soll

Faglig holdleder og landmand: Det grønne område

Katrine er nyligt uddannet faglært landmand med speciale i planter fra Kalø Økologiske Landbrugsskole. Hun har arbejdet på forskellige alsidige gårde i både Danmark og udlandet, og er især interesseret i dyrkning af grøntsager.

Hun blev selv introduceret til landbrugsarbejdet gennem frivilligt arbejde på økologiske gårde i udlandet og fik øjnene op for den store værdi det indebærer, at vide hvor ens fødevarer kommer fra, hvornår de er i sæson og hvordan de er produceret.

I hendes praktikforløb har hun arbejdet med mange forskellige frivillige og blev opmærksom på oplysnings og undervisningspotentialet i at introducere de unge til landbrugsarbejdet.  Hun så hvordan de ofte voksede med arbejdsopgaverne og det sociale samvær.

Katrine har altid haft interesse i pædagogik og synes derfor at Grantoftegaard er en perfekt arbejdsplads, da hun får lov til at blande det pædagogiske og landbrugsfaglige arbejde.

Hun tror og hepper på de små landbrug som enten i sig selv eller sammen med andre landbrug i lokalområdet skaber diversitet, oplysningsmuligheder og oplevelser for befolkningen. Hun ser stor værdi i økologiske, lokalproduceret varer og at vende tilbage til den nære kontakt mellem producent og kunde. Selv drømmer hun om en dag at have sin egen økologiske gård, som kan danne rammerene for en alsidig og spændende arbejdsplads.

Katrine kommer fra det Vestjyske og er elsker at gå på genbrugsjagt. Hendes jyske hjerte kan dog ikke helt holde til de Københavnske priser, så hun holder for det meste jagten til vest for Storebælt.

kss@grantoftegaard.dk

Tlf: Tlf: +45 20 89 89 13

« Tilbage

Tilmeld dig vores nyhedsbrev