Opskrifter til Grantoftegaard lam.

Vi anbefaler at alle ingredienser er økologiske og at du bruger salt i en god kvalitet fx hav el. himmalayasalt samt kværnet peber.

Langtidsstegt lam i øl,  med halve kartofler, ovnret der passer sig selv.

Til denne opskrift kan bruges: lammehals eller Lammebov.

Brug et ovnfast fad eller en stegeso. (en slags gryde med låg)

Ingredienser:

  • En halv liter øl
  • Store kartofler, 2 til hver
  • Et løg
  • 1 fed hvidløg
  • 3-4 gulerødder
  • En rodfrugt fx persillerod el. pastinak
  • En kvist timian
  • En smule chili
  • Salt og peber

Læg kødet i fadet, tilsæt en halv liter – gerne mørk – øl i fadet. Kødet skal min. være halvt dækket tilsæt evt. vand.

Tilsæt skrællede løg, hvidløg, gulerødder og rodfrugt i grove stykker. Dine favorit lammekrydderier, vi anbefaler timian eller rosmarin gerne hele grene 4-5 stk. Husk salt og peber.

Dæk fadet til med sølvpapir skal være helt lukket eller læg låg på hvis du bruger stegeso.

I ovnen i ca 2,5 time ved 150 grader.

Store skrællede kartofler halveres smøres med hvidløgs-olie, drys salt og peber over.

Kartoflerne lægges i et fad, de sættes i ovnen 45 min før kødet er færdigt.

Når kødet er færdig hviler det under sølvpapiret eller et viskestykke, mens væden hældes i en gryde og bruges til sovs. Lad væden små koge i en halv time, smag til med krydderier og tilsæt jævning hvis den er for tynd.

Serveres med  grøntsagerne fra ovnfadet og en kålsalat til.

Ovnbagt Lammekølle.

Smør/massere kødet rigtig godt i hvidløgs/olivenolie, drys med salt og peber.

Læg køllen i et ovnfast fad, tilsæt 3 dl. Vand eller rødvin.

Sæt fadet i ovnen ved 180 grader i ca 2 timer. Brug stegetermometer til at holde øje med temperaturen, ved 75 grader  er kødet færdigt, så skal det ud og hvile en halv time.

Hæld væde fra fadet over kødet jævnligt.

Super lækker Rødbede tzatziki, perfekt som tilbehør.

  • 1 liter godt drænet youghurt- helst græsk
  • 1 dl. Rå revet rødbede
  • 4-5 presset fed hvidløg
  • 1 spsk salt
  • 2 spsk hvidvins eddike

Alle ingredienserne vendes sammen i en skål.
Dryses med frisk hakket mynteblade.
Pas på med at rødbeden ikke farver dit køkken og hænder til

 

Grantoftegaard bruger cookies til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Cookies er vigtige for at vores website vises korrekt i din browser. Hvis du klikker på et link på vores website, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere her

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close