Ressourceforløb

Henrik

Henrik er 30 år og har fundet retningen i sit liv: Han vil være kok. Og han øver dagligt sine gastronomiske kundskaber i køkkenet på Grantoftegaard – et hyggeligt sted med passende krav og en rolig atmosfære, oplever han.

– Jeg har en fortid, hvor jeg ikke har kunnet færdiggøre en uddannelse, jeg har været i mange praktikforløb og boet på mange behandlingssteder. Men nu har jeg fået chancen og er tæt på at være færdig, fordi jeg har fået den støtte, man har vurderet jeg har brug for.

Jeg har åbnet op
Henrik er i et ressourceforløb på Grantoftegaard, som har sporet ham ind på køkkenvejen. Til at begynde med var han ikke så interesseret i tæt kontakt med folk omkring ham, men stille og rolig har Henrik fundet tilliden og tiltroen til omgivelserne.

– Det var svært for mig i starten at tale med andre mennesker, men det er kommet – og jeg har fået stor hjælp af vejlederne og køkkenchefen herude. Det har været rigtig fedt. Folk har været meget tålmodige, og man har lov at være sig selv. Det har hjulpet mig socialt – jeg har åbnet op og har udviklet mig.

Drømmer om egen restaurant
Henrik oplever, at de krav, som bliver stillet til ham, er passende. Og først og fremmest kommer de i et stille og roligt tempo.

– Jeg har tidligere haft tendens til at misforstå ting og lave fej, men de rolige omgivelser, tålmodigheden, støtten og arbejdstempo herude har gjort mig mere selvstændig. Jeg har lært alt fra at skære fisk og kød til at tage opvasken og ordne grøntsagerne – og står som regel for den varme mad hver dag. Nu skal jeg bare gøre Hotel- og Restaurantskolen færdig, og så drømmer jeg om at starte min egen restaurant som iværksætter.

Henrik har ønsket at være anonym, men Grantoftegaard er bekendt med hans rigtige identitet.